მომზადების წესი:1. გაახურეთ ღუმელი 220 გრადუსზე. კექსის 4 ფორმას წაუსვით კარაქი და დადეთ ღუმელის ლითონის ფირფიტაზე.2. პატარა ჯამში წყლის აბაზანაზე ან მიკროტალღურ ღუმელში გაადნეთ შოკოლადი, დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი და ურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.3. შოკოლადის მასაში დაუმატეთ შაქრის პუდრა და კვლავ კარგად აურიეთ.4. ახლა დაუმატეთ კვერცხისა და კვერცხის გულის ნარევი, ათქვიფეთ კარგად. ჩააცერით ფქვილი, დაუმატეთ ვანილი და კვლავ აუარიეთ.5. ჩაასხით მიღებული ცომი ფორმებში და აცხვეთ 220 გრადუსზე, დაახლოებით 6-12 წუთი, ფორმის სიდიდის მიხედვით. კექსები გარედან უნდა დაიფაროს ხრაშუნა კანით, ხოლო გული მდნარი უნდა დარჩეს.6. ბასრი დანით ფაქიზად მოაცილეთ გვერდები ფორმას და გადმოაბრუნეთ თეფშზე.7. მორთეთ კექსი ნაყინით და მიირთვით ცხელ-ცხელი.თუ სტუმრებს ელით, შეგიძლიათ ცომი მოამზადოთ წინასწარ, ჩაასხათ ფორმებში და შედგათ მაცივარში. როცა სტუმრები მოვლენ, სანამ ჩაიდანი ადუღდება და სუფრას გაშლით, თქვენი უგემრიელესი კექსები გამოცხვება.