შეფ-მზარეულის რეცეპტი: არაჟნის კლასიკური ტორტი
შეფ-მზარეულის რეცეპტი: არაჟნის კლასიკური ტორტი
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
არაჟნის ტორტი – ბევრისთვის ყველაზე საყვარელი დესერტია. მისი მომზადების უამრავი ვარიანტი არსებობს. მოდი, ვცადოთ და მოვამზადოთ ის პროფესიონალის რეცეპტით.

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტისთვის:
  • არაჟანი - 350 მლ
  • შაქარი - 300 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • ვანილის შაქარი - 1 ჩ/კ
  • კარაქი - 200 გ
  • კაკაო - 100 გ
  • ფქვილი - 450 გ
  • სოდა - 3 ჩ/კ ან გამაფხვიერებელი 2 შეკვრა
  • კრემი:
  • არაჟანი 27%-30% - 500 მლ
  • შაქარი - 150 გ
  • ვანილის შაქარი - 1 ჩ/კ
  • 1/2 ლიმონის წვენი
  • მოსართავად:
  • მოხალული ნიგოზი - 1,5 ჭიქა
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
ათქვიფეთ შაქარი და ვანილის შაქარი კვერცხთან ერთად გათეთრებამდე. დაუმატეთ დარბილებული კარაქი და არაჟანი. ყველაფერი ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. გაყავით ცომი 2 ნაწილად. ერთ ნაწილში შეურიეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მიიყვანეთ ერთგვაროვან კონსისტენციამდე.
მეორე ნაწილს დაუმატეთ ფქვილში არეული გამაფხვიერებელი და კაკაო და ესაც აურიეთ ერთგვაროვან კონსისტემციამდე.
მიღებული ცომი ჩაასხით კარაქწასმულ ფორმებში და აცხვეთ თითოეული 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 30 წუთი.
კრემისთვის:
ცივი არაჟანი ათქვიფეთ შაქართან და ვანილის შაქართან ერთად. დაუმატეთ ლიმონის წვენი და თქვიფეთ დაახლოებით 7 წუთი მასის გაორმაგებამდე.
ბასრი დანით გაჭერით გამომცხვარი ბისკვიტები 2 ნაწილად. წაუსვით თითოეულს ცივი კრემი. თორტის აწყობისას ამონაცვლევეთ ღია და მუქი ფერის ბისკვიტები.
სულ ბოლო ბისკვიტი დაადეთ განაჭერით მაღლა. მთელ ტორტს წაუსვით კრემი და მორთეთ დაჭრილი ნიგვზით. გააჩერეთ ტორტი ოთახის ტემპერატურაზე 2-3 საათით. შემდეგ შედგით მაცივარში კიდევ რამდენიმე საათით.