მომზადების წესი:სოკო ხელით დავაქუცმაცოთ ან დავჭრათ. ტაფაზე დავასხათ ზეითუნის ზეთი, დავაყაროთ დაჭრილი ხახვი, ნიორი და მოვშუშოთ 1 წუთის განმავლობაში. დავუმატოთ სოკო და ვშუშოთ 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადავიტანოთ ქვაბში, დავასხათ 1,5 ლ წყალი და დავდგათ ცეცხლზე. როცა ადუღდება, შევანელოთ მარილით, დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი სტაფილო და განვაგრძოთ მზადება. 5 წუთის დუღილის შემდეგ დავუმატოთ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი და პილპილი. მზა წვნიანს დავაყაროთ დაჭრილი მწვანილი.ჟურნალი "გემრიელი" (მარტის ნომერი)