მომზადების წესი:გაჭერით ქლიავი შუაზე (ან კიდევ უფრო პატარა ნაჭრებად), დაალაგეთ მჭიდროდ გამოსაცხობ ფორმაზე. ათქვიფეთ კვერცხი და რძე, დაუმატეთ შაქარი, ფქვილი და ვანილის ექსტრაქტი. შაქრის რაოდენობა თქვენს მიერ შერჩეულ ხილზეა დამოკიდებული: თუ ნაყოფი საკმარისად ტკბილი არ არის, მაშინ შაქარი მეტი დაუმატეთ. ათქვიფეთ ხელის ზამბარით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.დაასხით ქლიავს (ან სხვა ხილს) მიღებული მასა, შედგით 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 1-1,5 საათი, სანამ ზედაპირი არ მოიბრაწება. გამომცხვარ ღვეზელს მოაყარეთ შაქრის პუდრა ან ნებისმიერი თხილეული.