მომზადების წესი:საფუარი და ერთი ს/კ შაქარი აურიეთ ერთმანეთში. კვერცხის გული ათქვიფეთ ნაწილ შაქართან, ვანილთან და მარილთან ერთად. ფქვილში აურიეთ ლიმონის ცედრა.შაქრიანი საფუარი შეურიეთ ფქვილს, დაუმატეთ კვერცხის მასა და თბილი რძე. მოზილეთ მაგარი ცომი, დაუმატეთ გამდნარი კარაქი და ისევ მოზილეთ. გააჩერეთ ცომი თბილ ადგილას სანამ 2-ჯერ არ მოიმატებს მოცულობაში, დაახლოებით 1 საათი. ამ ხნის განმავლობაში მოამზადეთ გულსართი.ჯამში ერთმანეთში აურიეთ ყველი (ან ხაჭო), ფორთოხლის ცედრა, დაფქული ნუში, შაქარი, ფორთოხლის ესენცია და 1-2 ცალი ათქვეფილი კვერცის გული. ცომი გაყავით 12 ნაწილად. თითოეული გააბრტყელეთ, მიეცით წრის ფორმა. თითოეულ წრეში მოათავსეთ გულსართი (კაკლის მოცულობის ხელა), ჩაჭერით წრეები ისე, როგორც ფოტოზეა მოცემული და ააწყვეთ ვარდები (იხ. ფოტოგაკვეთილი).მოათავსეთ ვარდები ლითონის ფირფიტაზე, გადააფარეთ სველი, კარგად გაწურული ჩაის ტილო და გააჩერეთ ნახევარი საათი. ამ ხნის განმავლობაში ღუმელიც გახურდება 190 გრადუსზე. შემდეგ წაუსვით თითოეულ ვარდს ათქვფეილი კვერცხში არეული 1-2 ჩ/კ წყალი, მოაყარეთ ნუშის ფანტელი და შედგით ღუმელში. აცხვეთ 20-25 წუთი.