დღის რეცეპტი! სააღდგომო შოკოლადის ტორტი
დღის რეცეპტი! სააღდგომო შოკოლადის ტორტი
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
რა თქმა უნდა პირველი სააღდგომო ტკბილეული პასკაა, მაგრამ სუფრას უდაოდ დაამშვენებს სხვა დესერტიც. შოკოლადის ტორტი, რომლის რეცეპტსაც ახლა გთავაზობთ, დიდ ძალისხმევას და დროს არ წაგართმევთ, სამაგიეროდ გამორჩეული და გემრიელი სადღესასწაულო სუფრა გექნებათ.

ინგრედიენტები

  • ბისკვიტი:
  • კაკაო - 50 გ
  • კარაქი - 185 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 330 გ
  • გამაფხვიერებელი - 1,5 ჩ/კ
  • რძე - 180 მლ
  • მდუღარე წყალი - 125 მლ
  • ვანილის ექსტრაქტი - 2 ჩ/კ
  • მოსართავად:
  • პატარა შოკოლადის კვერცხები
  • ფერადი საკონდიტრო მოსართავები
  • მინანქრისთვის :
  • რძიანი შოკოლადი - 200 გ
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 200 მლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ადუღებულ წყალში გახსენით კაკაოს ფხვნილი ერთგვაროვან კონსისტენციამდე და გააგრილეთ. გაახურეთ ღუმელი 160 გრადუსამზე. წაუსვით გამოსაცხობ ფორმას (22 დიამეტრის) კარაქი.

ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და შაქარი ერთად, თეთრი, პრიალა მასის მიღებამდე. სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხი და თან შეუჩერებლად თქვიფეთ მიქსერით. დაუმატეთ გაცრილ ფქვილში არეული გამაფხვიერებელი, რძე, ვანილის ექსტრაქტი და წყალში გახსნილი კაკაო. ყველაფერი კარგად აურიეთ და გადაიტანეთ გამოსაცხობ ფორმაში. აცხვეთ 1 საათი და 10 წუთი. მზაობა ამოწმეთ ხის ჩხირით, სანამ მშრალი არ იქნება, არ გამორთოთ ღუმელი.

ახლა მოამზადეთ მინანქარი. დაამტვრიეთ შოკოლადი, მოათავსეთ ჯამში და დაუმატეთ ნაღები, დადგით დაბალ ცეცხლზე ან წყლის აბაზანაზე და ურიეთ, სანამ შოკოლადი არ გადნება და ერთგვაროვან მასა არ მიიღებთ. ოდნავ გააგრილეთ და მოასხით გაცივებულ ბისკვიტს მინანქარი. როცა მინანქარი გაცივდება, მორთეთ ტორტი პატარა შოკოლადის კვერცხებით, მოაყარეთ საკონდიტრო ფერადი მოსაყრელი.

ტეგები:
ტორტი მინანქარი ნანახია: 7558