მომზადების წესი:გარეცხეთ პომიდორი და მოაჭერით თავი. დაჭერით სალათის ფურცლები და ყველი პატარა ნაჭრებად. ამოაცალეთ პომიდორს გული."დაფარშეთ" პომიდორი ფენებად: სალათის ფურცლები, ყველი, ჩაახალეთ კვერცხი, კვლავ სალათის ფურცლები და ყველი.მოათავსეთ "ფარშირებული" პომიდორი ქვაბში, დაახურეთ თავსახური და დადგით დაბალ ცეცხლზე. ამზადეთ 15-20 წუთის განმავლობაში (იმის მიხედვით, რამდენად მოხაორშული გსურთ, რომ იყოს კვერცხი). საუზმე მზად არის!