სპირალი-ღვეზელი ფენოვანი ცომისგან: კერძი, რომელსაც ხშირად გააკეთებთ!
სპირალი-ღვეზელი ფენოვანი ცომისგან: კერძი, რომელსაც ხშირად გააკეთებთ!
დრო 20წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
გემრიელი, სწრაფი და მარტივი – ეს სიტყვები შესანიშნავად ახასიათებს ამ ფენოვან ღვეზელს. რაც ყველაზე მთავარია, ამ ცომისგან შეგიძლიათ მოამზადოთ სხვადასხვა გულსართიანი ღვეზელები.

ინგრედიენტები

  • მზა ფენოვანი ცომი - 500 გ
  • კვერცხი - 1 ცალი
  • ქუნჯუთის ან სეზამის მარცვლები - 30 გ
  • გახეხილი ყველი, მაგარი სახეობის - 100 გ
  • ზეთისხილი - 80 გ
  • გაყინული მწვანე ლობიო - ან კონსერვი, 100 გ
  • სასურველი მწვანილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მზა ფენოვანი ცომი ოდნავ გააბრტყელეთ. გაჭერით 4 ბრტყელ (დაახლოებით 8 სმ სიგანის) ზოლებად.

გახეხეთ ყველი.

კონსერვის მწვანე ლობიო ოდნავ მოხრაკეთ ზეთზე და მოაყარეთ მარილი.

ცომის თითოეულ ზოლზე, სიგრძესე გაანაწილეთ გახეხილი ყველი, ზემოდან შუაზე გაჭრილი ზეთისხილი და მწვანე ლობიო. სურვილსამებრ მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი.

დაახვიეთ ცომის ზოლები რულეტებად. ერთი მხარეს, კიდეზე წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი, რათა დაიმაგროს ცომი.

გამოსაცხობ 22 სმ დიამეტრიც ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, წაუსვით ზეთი.

დაალაგეთ რულეტები ფორმაზე შემდეგი წესით: დაიწყეთ ცენტრიდან სპირალის დახვევა, სანამ მთელ ფორმას არ შეავსებთ. ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი და მოაყარეთ სეზამის მარცვლები ან ქუნჯუთი.

აცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში, დაახლოებით 20 წუთი.

თუ გულსართისთვის ზემოთ მოცემული ინგრედიენტები არ გაქვთ, არ იდარდოთ, - ჩადეთ ცომის გულში, რაც თქვენს გულს გაუხარდება. მაგალითად, ხორცის ფარშით უგემრიელესი ღვეზელი გამოდის. ასევე შეგიძლიათ გაუკეთოთ ტკბილი იგულსართი!