ჭინჭრის ხინკალი ბებოს რეცეპტით
ჭინჭრის ხინკალი ბებოს რეცეპტით
დრო 1წთ
ულუფა 60
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ჭინჭრის ხინკალი ნაკლებად ცნობილი კერძია. მას ძირითადად კახეთში ამზადებენ. ზოგჯერ წინჭრის ფარშს ნიგოზი და ნიორიც ემატება. როგორც ბებია მარომ გვითხრა, მას განსხვავებული ფორმა აქვს და ვიზუალურად უფრო ვარენიკებს წააგავს. შევეცადეთ, ეს რეცეპტი ჩვენი მკითხველისთვის გაგვეცნო.

ინგრედიენტები

  • მოხარშული ჭინჭარი - 500 გ
  • ხახვი - 3 თავი
  • ქინძი - 1 კონა
  • ერბო - 2 ს/კ
  • ფქვილი - 600 გ
  • წყალი
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ხახვი წვრილად დავჭრათ და ერბოში მოვშუშოთ. ჭინჭარი მსუბუქად ამოვწუროთ ნახარშიდან და წვრილად დავჭრათ. დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, მოშუშული ხახვი, მარილი და პილპილი.
ფქვილში ავურიოთ 1 სავსე ჩ.კ. მარილი, ნელ-ნელა დავასხათ წყალი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. ჩავდოთ თასში, გადავაფაროთ ხელსაწმენდი და 30 წუთი გავაჩეროთ. ცომი გავაბრტყელოთ 3 სმ სისქეზე, ამოვჭრათ ჭიქით და თითოეული თხლად გავაბრტყელოთ.
ცომის ფენაში ჩავდოთ გულსართი, გადმოვკეცოთ და შევკრათ.
მოვხარშოთ მდუღარე მარილიან წყალში. საწებლად უხდება ერბოში მოშუშული ხახვი და ძმარი.

ჟურნალი "გემრიელი"
ტეგები:
ცომი ხინკალი ჭინჭარი ნანახია: 17349