მომზადების წესი:1. ნადუღს დავუმატოთ შაქარი, სახამებელი, ფორთოხლის ცედრა და წვენი (ან რძე). ცალკე გავთქვიფოთ კვერცხი და ისიც დავუმატოთ.2. შოკოლადი და კარაქი მოვათავსოთ მეტალის თასში და ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ. ამისთვის უნდა ავიღოთ ქვაბი, რომელშიც ჩავასხამთ ცოტაოდენ წყალს და შემოვდგამთცეცხლზე. ქვაბს ზემოდან დავადგათ შოკოლადიანი თასი ისე, რომ მის ძირს წყალი არ ეხებოდეს. ამ მეთოდის საშუალებით, ორთქლზე გავადნოთ შოკოლადი და კარაქი. შემდეგ გადმოვდგათ და დავუმატოთ შაქარი. ცალკე ავთქვიფოთ 2 კვერცხი 2 ს.კ. წყალთან ერთად. დავუმატოთ შოკოლადიან მასას. შევაზილოთ ფქვილი და ვანილი.საცხობ ფორმაში ჩავასხათ ჯერ შავი მასა, შემდეგ კი თეთრი. ავიღო დანა ან ჩანგალი და ეს ორი მასა ფრთხილად ავურიოთ, რომ ლამაზი ზოლები დააჩნდეს. შევდგათ წინასწარ 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ვაცხოთ 25-30 წუთი. როდესაც ჩიზქეიქი საცხობი ფორმის კედლებს მოსცილდება, დესერტი მზადაა. შუაგული ოდნავ თიმთიმა უნდა იყოს. ვაცადოთ ბოლომდე გაცივება და შემდეგ 4-6 საათით შევდგათ მაცივარში.