0,5 ჭიქა რძე შევათბოთ, მასში გავხსნათ დაწნეხილი საფუარი (ან მშრალი - 3,5 ჩ/კ) და 1 ს.კ. შაქარი. ტილო გადავაფაროთ და 10-15 წუთი დავდგათ. ეს მასა უნდა ამოვიდეს და შემდეგ ცოტა დაიწიოს, მაშინ არის საფუარი კარგად "გაღვიძებული". კარაქი ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ. კვერცხი და შაქარი ასევე ორთქლის აბაზანაზე გავთქვიფოთ (გაითვალისწინეთ, ძალიან არ გააცხელოთ, ოდნავ თბილი უნდა იყოს), მალევე გადმოვდგათ და გავაგრძელოთ თქვეფა. კარგი გოგლიმოგლი უნდა გამოვიდეს. ნახევარი წილი (დაახლოებით 600 გ) ფქვილი გავცრათ. დავუმატოთ მარილი. მორჩენილი რძე შევათბოთ. გოგლიმოგლს დავუმატოთ კარაქი, რძე, საფუვრიანი მასა. დავაცრათ ფქვილი და მოვზილოთ ცომის ხაში. გადავაფაროთ ცელოფანი, შევფუთოთ თბილად და დავდგათ ამოსასვლელად (საშუალოდ 6-8 საათი სჭირდება). ამოსულ ხაშს ნელ-ნელა დავაცრათ დანარჩენი ფქვილი და დიდხანს ვზილოთ. ცომი თავიდან ხელებზე ეკრობა, მაგრამ მერე გამკვრივდება და ზელა გაადვილდება. შეგვიძლია ორ ნაწილად გავყოთ ცომი და ისე მოვზილოთ. არ დაგავიწყდეს, შიგადაშიგ ხელები ზეთში დავისველოთ ხოლმე. ცომის კონსისტენცია ასეთია: გუნდა იკვრება, მაგრამ ხელებს მაინც ეწებება. მოზელილი ცომი კარგად უნდა შეიფუთოს და თბილ ადგილას მოთავსდეს. მის აფუებას დაახლოებით 10 საათი სჭირდება. კონიაკში ჩამბალი ქიშმიში გადავწუროთ, დავაყაროთ ფქვილი და მერე გავცრათ, რომ ზედმეტი ფქვილი მოშორდეს. ქიშმიში, ნუში, ვანილი, ცედრა და სანელებლები შევაზილოთ ამოსულ ცომს, გადავიტანოთ ყალიბებში (1/3-მდე გავავსოთ) და კიდევ ერთხელ ვაცადოთ ამოსვლა. ზედაპირს გამოცხობამდე გადავუსვათ ცოტაოდენ რძეში გათქვეფილი კვერცხის გული. გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე. ამ მასალით გამოდის 3-4 მოზრდილი კულიჩი, რა თქმა უნდა, გააჩნია ყალიბის ზომას.