მარწყვის უნაზესი და ძალიან არომატული მუსი
მარწყვის უნაზესი და ძალიან არომატული მუსი
დრო 6წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
რჩევა: ნაღები ათქვეფამდე 20-30 წუთით შევდგათ საყინულეში და კარგად გავაცივოთ.

ინგრედიენტები

  • მარწყვი - 500 გ
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 500 მლ
  • შაქრის პუდრა - 200 გ
  • ჟელატინი - 20 გ
  • კიდევ ცოტაოდენი მარწყვი - მოსართავად
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მარწყვი გავრეცხოთ, ყუნწები მოვაშოროთ და ბლენდერში დავაქუცმაცოთ. ჟელატინს დავასხათ 3 ს.კ. ცივი წყალი და 20-25 წუთი დავტოვოთ, რომ გაფუვდეს. შემდეგ ძალიან დაბალ ცეცხლზე ან ორთქლის აბაზანაზე გავადნოთ. ნაღები მიქსერით მაღალ სიჩქარეზე ავთქვიფოთ, დავუმატოთ შაქრის პუდრი. ნაღების ნაწილი (დაახლოებით 1/4) ცალკე შევინახოთ. დანარჩენს დავუმატოთ მარწყვის პიურე, გამდნარი, თბილი ჟელატინი და კარგად ავურიოთ. მიღებული მასა გადავანაწილოთ განიერ ფუჟერებში ან თასებში, ზემოდან მოვასხათ ათქვეფილი ნაღები და მაცივარში გავაცივოთ 4-5 საათის განმავლობაში. მზა მუსი მოვრთოთ დაჭრილი მარწყვით.

ჟურნალი "გემრიელი"
ტეგები:
ნაღები მარწყვი ნანახია: 11285