მომზადების წესი:გაახურეთ ღუმელი 175 გრადუსზე. შეურიეთ ფქვილი (140 გ) და ყავისფერი შაქარი (100 გ) ერთმანეთში. ჩანგლით გაქენით ფქვილისა და შაქრის მასაში კარაქი (230 გ).გადაიტანეთ მიღებული ცომი ღუმელის ლითონის ფირფიტაზე და თანაბრად გაანაწილეთ. შედგით ღუმელში 15 წუთი, სანამ ცომი ოდნავ არ გაყავისფრდება.ამ შუალედში დიდ ჯამში ათქვიფეთ ნაღების ყველი შაქართან ერთად, შეათქვიფეთ კვერცხი სათითაოდ. შემდეგ დაუმატეთ ვანილი და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. დაასხით ყველის მასა ცომს. გაფცქვენით ვაშლი და დაჭერით კუბიკებად, მოაყარეთ დარიჩინი და შაქარი.გადაიტანეთ დაჭრილი ვაშლი ყველის მასაზე.პატარა ჯამში ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი (140 გ), შვრიის ფანტელი და ყავისფერი შაქარი (100 გ). დაუმატეთ პატარა დაჭრილი კარაქი და კარგად აურიეთ (უმჯობესია ხელით).გადაიტანეთ შვრიის ფანტელის, შაქრისა და ფქვილი მასა ვაშლზე და კარგად გაანაწილეთ.შედგით ღუმელში 30 წუთი. გამორთვამდე 5 წუთით ადრე, დაუკელით ღუმელის ტემპერატურას 150 გრადუსამდე. გამომცხვარი ღვეზელი დაჭერით კვადრატებად და მოასხით თხევადი კარამელი.