ოქროს რეცეპტი: ამის შემდეგ ოლადების სხვაგვარად მომზადება აღარ მოგინდებათ!
ოქროს რეცეპტი: ამის შემდეგ ოლადების სხვაგვარად მომზადება აღარ მოგინდებათ!
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

მთავარია, მოამზადოთ კარგი ტაფა, ისეთი, რომელიც არ იკრავს. სასურველია ოლადები მშრალ ტაფაზე, ზეთის გარეშე გამოცხვეს: სწორედ ამაშია ფუმფულა ამერიკული ბლინების – ფანქეიქების საიდუმლო.
მათ, როგორც წესი, საუზმეზე, არაჟანთან, თაფლთან, შოკოლადთან ან კენკრის სიროფთან ერთად მიირთმევენ. ახალ ხილთან, თხილეულთან და ოდნავ მოყრილ შაქრის პუდრასთან ერთადაც გემრიელია.
 

ინგრედიენტები

  • ვანილის ექსტრაქტი - 1 ჩ/კ
  • გამაფხვიერებელი - 2 გ
  • შაქარი - 70 გ
  • ფქვილი - 60 გ
  • კვერცხი - 5 ცალი
  • მწიკვი მარილი
მომზადების წესები

მომზადების წესი:

5 კვერცხის გული ათქვიფეთ 40 გ შაქართან, მარილთან, გამაფხვიერებელთან და ვანილის ექსტრაქტთან ერთად. დაუმატეთ მასას ფქვილი.

ცალკე ათქვიფეთ 4 კვერცხის ცილა 30 გ შაქართან ერთად ღრუბელივით მასის მიღებამდე.

შეურიეთ კვერცხის გულის მასას ათქვეფილი ბეზე.

გაახურეთ ტაფა და დადეთ მასზე კოვზით ცომი, დააფარეთ თავსახური 2 წუთით.
შემდეგ ახადეთ თავსახური, დაამატეთ კიდევ ცოტაოდენი ცომი თითოეულ ოლადს, გადააბრუნეთ მეორე მხარეს და დაბრაწეთ ორივე მხრიდან.

სასურველია ეს ოლადები მშრალ ტაფაზე გამოაცხოთ, მაგრამ თუკი ცომი მაინც ეკვრის ტაფას, შეგიძლიათ დაუმატოთ სულ ცოტაოდენი ზეთი შეწვისას. ამ შემთხვევაში გამომცხვარი ოლადები ჯერ ქაღალდის ხელსახოცზე გადმოიღეთ, რათა ზედმეტი ცხიმი მოშორდეს.

მიირთვით ოლადები ცხელ-ცხელი სასურველ მოსასხმელთან ერთად.
 

ტეგები:
ოლადები ნანახია: 154471