მუსაკა ბადრიჯნით. ეძღვნება ბოსტნეულის ყველა მოყვარულს...
მუსაკა ბადრიჯნით. ეძღვნება ბოსტნეულის ყველა მოყვარულს...
დრო 25წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ბადრიჯნის ბულგარული მუსაკა სუფრასთან ოჯახის ყველა წევრს შეკრიბავს... ის საოცრად გემრიელი და ნოყიერია...

ინგრედიენტები

  • ბადრიჯანი - 3 ცალი
  • კარტოფილი - 3 ცალი
  • ბულგარული წიწაკა - 2 ცალი
  • პომიდორი - 4 ცალი
  • ნიორი - 3 კბილი
  • გახეხილი ყველი, მაგარი სახეობის - 50 გ
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • ზეითუნის ზეთი - 4 ს/კ
  • მარილი - გემოვნებით
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

კარგად გარეცხეთ ბოსტნეული. კარტოფილი მოხარშეთ კანიანად.

ბადრიჯანი დაჭერით თხელ წრეებად და ოდნავ შეწვით 3 ს/კ ზეთში.

მოხარშული კარტოფილი გაფცქვენით, გაასუფთავეთ ბ ულგარული წიწაკა.

კარტოფილი, წიწაკა და პომიდორი დაჭერით წრეებად.

აიღეთ მრგვალი ფორმა და დაალაგეთ ბოსტნეული წრეზე: ბადრიჯნის წრე, შემდეგ კარტოფილის წრე, შემდეგ პომიდორის და ბოლოს წიწაკის. დაიწყეთ გარეთა წრით.

მოაყარეთ ბოსტნეულს წვრილად დაჭრილი ნიორი, მოასხით 1 ს/კ ზეთი.

ათქვიფეთ ჩანგლით კვერცხი და თანაბრად მოასხით ბოსტნეულის, მოაყარეთ მარილი და გახეხილი ყველი.

აცხვეთ 180 გრადუსზე 25-30 წუთი.

მიიტანეთ მუსაკა სუფრასთან ნაღებისა და ნივრის სოუსით ან სხვა პესტოთი.