ვაშლის ნამცხვარი ნიგვზის მიქსტურით
ვაშლის ნამცხვარი ნიგვზის მიქსტურით
დრო 40წთ
ულუფა 8
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კვერცხი - 1 ცალი
  • შაქარი - 100 გ
  • დარბილებული კარაქი - 55 გ
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ/კ
  • მარილი
  • ფქვილი - 130 გ
  • ბისკვიტი:
  • მოხალული ნიგოზი - 50 გ
  • კარაქი - 40 გ, ცივი, კუბიკებად დაჭრილი
  • დარიჩინი
  • მწიკვი მარილი
  • ნიგვზის მიქსტურა
  • ფქვილი - 65 გ
  • შაქარი - 55 გ
  • ვანილი
  • რძე - 80 მლ
  • ვაშლი - 2 ცალი, დიდი ზომის. (სასურველია, მწვანე)
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გავაცხელოთ ღუმელი 180 გრადუსზე.

20-დიამეტრიან ყალიბს ჯერ მოვუსვათ კარაქი, შემდეგ მოვაყაროთ ფქვილი.

შევურიოთ ერთმანეთს ფქვილი, შაქარი, დარიჩინი, მარილი. ჩავაჭრათ ძალიან პატარა კუბებად ცივი კარაქი. დავუმატოთ მოხალული და მსუბუქად დაცეხვილი ნიგოზი. ყველაფერი ავურიოთ და გადავდგათ.

ცალკე ჯამში ავურიოთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი, ვანილი.

რბილი კარაქი მიქსერით ავთქვიფოთ კრემოვან მასამდე. დავუმატოთ შაქარი, შემდეგ კვერცხი, ბოლოს რძე და მშრალი ინგრედიენტები მონაცვლეობით.

ბისკვიტი ჩავასხათ ყალიბში, დავაწყოთ თხელ ნაჭრებად დაჭრილი ვაშლი, შემდეგ მოვაყაროთ ნიგვზის მიქსტურა.

ჟურნალი "გემრიელი" (აპრილის ნომერი)