ლობიოს დავასხათ წყალი და 2 საათი (უმჯობესია მთელი ღამით!) გავაჩეროთ, შემდეგ გადავწუროთ, დავასხათ ცხელი წყალი და დავდგათ ცეცხლზე. თუ წყალი დააშრა, დავუმატოთ. ლობიოს მოხარშვას ცოტა რომ დააკლდება, დავუმატოთ დაჭრილი ნიახური, პრასი, ქონდარი და რეჰანი. ხახვი წვრილად დავჭრათ და ზეთში მოვშუშოთ, ჩავუმატოთ ლობიოს.როცა ლობიო მოიხარშება, მსუბუქად ამოვზილოთ, დავუმატოთ სვანური მარილი, პილპილი, ტყემალი, დანაყილი ნიორი და ტყემლის საწებელი. როცა ლობიო წამოდუღდება, დავაყაროთ დაჭრილი ქინძი და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.ლობიო სუფრაზე ტრადიციულ ატრიბუტებთან, მჭადსა და მწნილეულთან ერთად გავიტანოთ.