პამიდვრიანი ერბოკვერცხი
+ N/A
პამიდვრიანი ერბოკვერცხი
დრო 15წთ
ულუფა 2
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
პამიდვრიანი ერბო-კვერცხი საზაფხულო კერძია, რომლის მთავარ ღირსებას ახალი პამიდორი და არომატული მწვანილი წარმოადგენს. ამ კერძის მომზადება შეგვიძლია ტკბილი წიწაკის გარეშეც. სოფლებში პამიდვრიან ერბო-კვერცხს უფრო წვნიანს ამზადებენ.

ინგრედიენტები

  • პამიდორი - 2-3
  • კვერცხი - 2-3
  • ტკბილი წიწაკა - 1
  • ნიორი - 1კბილი
  • ხახვი - 2 თავი
  • რეჰანი
  • ქინძი
  • ოხრახუში
  • ზეთი - 3 ს.კ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
1. ხახვი წვრილად დავჭრათ და ზეთში მოვშუშოთ.

2. როდესაც ხახვი დარბილდება, დავაყაროთ დაჭრილი წიწაკა და განვაგრძოთ შუშვა.

3. 3 წუთის შემდეგ დავასხათ დაჭყლეტილი პამიდორი და ცეცხლს დავუწიოთ.

4. როდესაც პამიდორი ოდნავ გამუქდება და შესქელდება, დავაყაროთ მარილი, წიწაკა, დაჭრილი მწვანილი და ნიორი.

5. 1-2 წუთში პამიდორს თანაბრად მოვასხათ გათქვეფილი კვერცხი და ამოვურიოთ.

6. ერბო-კვერცხი 2-3 წუთში გადმოვდგათ ცეცხლიდან. შეგვიძლია მივირთვათ შეგრილებულიც.

რჩევა

თუ გვსურს კერძი თხელი გამოვიდეს, გავზარდოთ პამიდვრის რაოდენობა და შევამციროთ კვერცხი.

ტეგები:
წიწაკა კვერცხი პამიდორი ნანახია: 27115