სწრაფი საფუვრიან-ფენოვანი ცომი. მისგან საუკეთესო ღვეზელები ცხვება
სწრაფი საფუვრიან-ფენოვანი ცომი. მისგან საუკეთესო ღვეზელები ცხვება
დრო 2წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 3 ჭიქა (250 მლ-იანი ჭიქა)
  • კარაქი - 200 გ
  • მარილი - 1 ჩ/კ
  • შაქარი - 3 ჩ/კ
  • მშრალი საფუარი - 7 გ
  • თბილი წყალი - 85 მლ
  • თბილი რძე - 120-135 მლ
  • კვერცხი - 1 ცალი
მომზადების წესები

მომზადების წესი:

თბილ წყალში გახსენით მშრალი საფუარი და 1 ჩ/კ შაქარი. გააჩერეთ თბილ ადგილას 15 წუთი, სანამ ბუშტებს არ გაიკეთებს. შემდეგ მოურიეთ.

გაცერით ფქვილი მაგიდაზე, შეურიეთ მარილი და დარჩენილი შაქარი. ჩააჭერით ან ჩაახეხეთ ფქვილში კარაქი.

ასრისეთ ხელით ან აკეპეთ დანით, სანამ ფხვიერ მასას არ მიიღებთ.

ამოფუებულ საფუვრიან მასაში დაუმატეთ კვერცხი და ჩაასხით რძე. კარგად აურიეთ.

ფქვილის მასისგან გააკეთეთ გორა, შუაში ჩააღრმავეთ და ჩაასხით თხევადი მასა.

მოზილეთ რბილი ცომი (თუ დაგჭირდათ, დაუმატეთ ფქვილი ან პირიქით – წყალი).

შეახვიეთ მოზელილი ცომი საკვების შესაფუთ ცელოგანში და მოათავსეთ მაცივარში 1,5-2 საათით.

ამის შემდეგ შეგიძლიათ ცომი გამოიყენოთ. გაითავალისწინეთ ცომს უხდება ზემოდან წასმული კვერცხი და უნდა გამოაცხოთ 200 გრადუსზე.

თუ ცომის გაყინვა გინდათ, აჯობებს გააბრტყელოთ თხლად და დაკეცოთ კონვერტივით, შემდეგ გაახვიოთ ცელოფანში და ისე შეინახოთ საყინულეში.