ბისკვიტი, რომელიც ყოველთვის გამოდის!
ბისკვიტი, რომელიც ყოველთვის გამოდის!
დრო 25წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • კარაქი - 300 გ
  • შაქარი - 350 გ
  • მწიკვი მარილი
  • კვერცხი - 6 ცალი
  • ფქვილი - 300 გ
  • სახამებელი - 100 გ
  • გამაფხვიერებელი - 1 შეკვრა (10 გ)
  • რძე - 3,5 %-იანი, 100 მლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

კარაქი, შაქარი და მარილი ათქვიფეთ გათეთრებამდე.

სათითაოდ შეათქვიფეთ კვერცხი, ისე, რომ არ შეწყვიტოთ თქვეფა.

ფქვილში აურიეთ სახამებელი და გამაფხვიერებელი და ჩაუმატეთ რძე და ფქვილის მასა რიგ-რიგობით კვერცხისა და კარაქის მასაში.

ფორმაში ჩააფინეთ პერგამენტის ქაღლდი, წაუსვით კარაქი და ჩაასხით ცომი.

შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთით.

გამოიღეთ, გააცივეთ და გაჭერით.

ტეგები:
შაქარი კვერცხი რძე ფქვილი ნანახია: 51862