მომზადების წესი:გარეცხეთ ხორცი კარგად, მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით 2 ლ წყალი და დადგით ცეცხლზე. ყურადღებით იყავით, ხორცი ხარშვისას არ ჩაიქაფოს. დაჭერით მსხვილად სტაფილო და ერთი ხახვი, ჩაყარეთ ხორცთან ერთად ქვაბში, მოაყარეთ მარილი.ხარშეთ ხორცი დაბალ ცეცხლზე 3 საათის განმავლობაში.მანამდე მოამზადეთ ატრია. ჯამში ჩაახალეთ კვერცხი, დაუმატეთ ერთი ჭიქა წყალი, ერთი კოვზი ზეთი და კარგად ათქვიფეთ. დაუმატეთ მარილი და ნელ-ნელა დაუმატეთ ფქვილი.მიიღებთ საკმაოდ სქელ და ელასტიკურ ცომს. გადააფარეთ ჩაის ტილო და გააჩერეთ 20-30 წუთი.შემდეგ გაყავით ცომი რამდენიმე ნაწილად, აიღეთ ერთი გუნდა და გააბრტყელეთ თხლად, 2-3 სისქის ფირფიტად.დაჭერით გაბრტყელებული ცომი დაახლოებით 5-8 სანტიმეტრის რომბებად. იგივე გააკეთეთ ცომის დარჩენილი ნაწილებით.როცა ხორცი კარგად მოიხარშება, ამოიღეთ ბულიონიდან და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.დაჭერით ხახვი თხელ რგოლებად, მოათავსეთ საწურზე და ჩადგით საწურით რამდენიმე წუთით ცხელ ბულიონში. ამოიღეთ და გადაიტანეთ ხახვი თეფშზე, ხოლო ბულიონში ჩაყარეთ 3-4 ნაწილად დაჭრილი კარტოფილი და მოხარშეთ.მზა კარტოფილი ამოიღეთ გაშლილ თეფშზე, ბულიონის ნახევარი გადაასხით ცალკე ქვაბში, ხოლო დარჩენილში მოხარშეთ ატრია. მზა ატრია, გადაიტანეთ კარტოფილზე.თეფშის შუაში მოათავსეთ დაჭრილი მოხარშული ცომი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. ზემოდან მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი. ცხელ ბულიონში, რომელიც ცალკე ქვაბში გადავიტანეთ, ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი და გაანაწილეთ ფიალებში. სუფრასთან მზა კერძი მიიტანეთ ბულიონთან ერთად, რომელშიც შემდეგ ატრიას ჩააწობთ.