ხორცის ღვეზელი კარტოფილის ცომში: ხრაშუნა კანით და წვნიანი გულსართით
ხორცის ღვეზელი კარტოფილის ცომში: ხრაშუნა კანით და წვნიანი გულსართით
დრო 40წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ამ ღვეზელის გემრიელობის საიდუმლო – კარტოფილის ნაზ და ამავე დროს ხრაშუნა ცომშია. გულსართი კი გამოდის წვნიანი და ძალიან არომატული. საბოლოო ჯამში ღვეზელი ძალიან ნოყიერი გამოდის. ის შესანიშნავი იქნება ოჯახური ვახშმისთვის!

ინგრედიენტები

  • ცომისთვის:
  • კარტოფილი - 200 გ
  • ფქვილი - 200 გ
  • კვერცხი 1
  • კარაქი - 50 გ
  • მარილი
  • გულსართისთვის:
  • ღორის ხორცის ფარში - 500 გ
  • ბულგარული წიწაკა 2 ცალი
  • პომიდორი 1 ცალი
  • ხახვი - 2 პატარა თავი
  • რძე - 100 მლ
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • გახეხილი ყველი - ცოტაოდენი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

კარტოფილი გაფცქვენით და მოხარშეთ მარილწყალში. წყალი გადაუღვარეთ და ჩაჭყლიტეთ კარტოფილი.

დაუმატეთ კარტოფილს კვერცხ, კარაქი და ფქვილი, მოზილეთ ცომი. თუ ცომი ძალიან გეკვრით ხელებზე, დაუმატეთ კიდევ ცოტა ფქვილი.

გაანაწილეთ კარტოფილის ცომი კარაქწასმულ ფორმაზე, ამოუწიეთ გვერდები.

ღორის ხორცის ფარშეი მოხრაკეთ ტაფაზე, დაუმატეთ ხახვი, პომიდორი და დაჭრილი ბულგარული წიწაკა. შუშეთ რამდენიმე წუთი. მიღებული გულსართი გადაიტანეთ კარტოფილის ცომზე.

ათქვიფეთ 2 კვერცხი რძესთან ერთად, დაუმატეთ მარილი და პილპილი გემოვენბით და მოასხით ღვეზელს.

შედგით ღვეზელი 200 გრადუსზე გაუხრებულ ღუმელში 40 წუთით. მზაობამდე 10 წუთით ადრე გამოიღეთ და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.

ამ ღვეზელის მომხიბვლელობა კიდევ იმაშია, რომ გულსართი შეგიძლიათ სურვილსამებრ მოამზადოთ: ხოკო, ქათმის ხორცი, ძეხვი, სიმინდი და სხვა პროდუქტები გამოიყენოთ.