1. თავდაპირველად საჭიროა დავამარინადოთ ქათმის ფილე მარილხსნარში. ამისათვის 4 ს/კ ჩვეულებრივი მარილი გახსენით 1 ლ ოთახის ტემპერტურის წყალში. ჩადეთ ხსნარში ფილე 15-30 წუთი. თუ საკმარისი დრო გაქვთ, დატოვეთ ფილე ხსნარში 4-8 საათით, ოღონდ მაცივარში.2. შემდეგ გამშრალეთ ფილე და მოათავსეთ ღუმელის გამოსაცხობ ფირფიტაზე.3. წაუსვით გამდნარი კარაქი და მოაყარეთ ზღვის მარილი და პაპრიკა.4. აცხვეთ ქათამი 90 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 35-45 წუთი.5. შემდეგ გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ 45 წუთი.6. იმისათვის, რომ კარგად დაიბრაწოს ქათამი ზემოდან, კიდევ 5-10 წუთი გააჩერეთ ღუმელში 260 გრადუსზე.