შვარცვალდის ალუბლის ტორტის კლასიკური რეცეპტი
შვარცვალდის ალუბლის ტორტის კლასიკური რეცეპტი
დრო 4წთ
ულუფა 14
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი
შვარცვალდის ალუბლის ტორტის (Schwarzwälder Kirschtorte) რეცეპტი ჩვენს მკითხველს ერთხელ უკვე შევთავაზეთ, თუმცა ახლა ამ ტორტის კლასიკურ რეცეპტს გაგაცნობთ. ამ უგემრიელესი ტორტის მოსამზადებლად თავისუფლად შეიძლება გაყინული ალუბლის გამოყენება.

ინგრედიენტები

  • შოკოლადის ბისკვისთვის:
  • შავი შოკოლადი (60-70 %) - 140 გ
  • კარაქი - 75 გ
  • კვერცხი - 8 ცალი
  • შაქარი - 180 გ
  • ფქვილი - 100 გ
  • კარტოფილის ფქვილი(სახამებელი) - 50 გ
  • გამაფხვიერებელი - 2 ს/კ
  • გულსართისთვის:
  • ალუბალი, უკურკო - შეიძლება დაკონსერვებულიც, 1 კგ
  • ალუბლის წვენი - 600 მლ
  • შაქარი - 1,5 ჭიქა
  • დარიჩინი - გემოვნებით
  • ალუბლის ნაყენი ან ალუბლის არაყი - 100 მლ
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 750 მლ
  • შაქრის პუდრა - 5-6 ს/კ
  • ალუბალი - დაშაქრული ან ჩვეულებრივი, 17 ცალი
  • შავი შოკოლადი - 100 გ, გახეხილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

24-26 სმ დიამეტრის ფორმაში ჩავაფინოთ ქაღალდი. კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ ფაფუკი მასის მიღებამდე. ცალკე ავთქვფოთ კვერცხის გულები და შაქარი, დავუმატოთ ფქვილი და ორტქის აბაზანაზე (იხ. გვ. 71) გამდნარი კარაქი და შოკოლადი. შემდეგ შევურიოთ ცილის მასა, მოვათავსოთ ფორმაში და გამოვაცხოთ 170 გრადუსზე.
ალუბალს შაქარი დავაყაროთ და დავდგათ, რომ წვენი გაუშვას, 500 მლ ალუბლის წვენს დავუმატოთ შაქარი, სახამებელი და მუდმივი მორევით წამოვადუღოთ. შემდეგ ჩავყაროთ ალუბლები, დარიჩინი და რომ წამოდუღდება, გადმოვდგათ ცეცხლიდან. ნაღები და შაქრის პუდრი კარგად ავთქვიფოთ.
გაგრილებული ბისკვიტი შუაზე გავჭრათ, დავნამოთ ალუბლის წვენით, წავუსვათ კრემი, დავაწყოთ ალუბლები, მეორე ფენა დავაფაროთ, მოვრთოთ კრემით, შოკლადით და დაშაქრული ალუბლებით.

ჟურნალი "გემრიელი" (აპრილის ნომერი)
ტეგები:
კრემი ბისკვიტი ალუბალი ნანახია: 12869