კენკრის მიქსი არაჟნის ჟელეში – ცივი და გემრიელი დესერტი, რომელიც არაფერს დაუშავებს თქვენს წონას!
კენკრის მიქსი არაჟნის ჟელეში – ცივი და გემრიელი დესერტი, რომელიც არაფერს დაუშავებს თქვენს წონას!
დრო 4წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • არაჟანი - 200 გ, ნაკლებცხიმიანი
  • შაქარი - 6 ს/კ
  • მარწყვი - 600 გ
  • ჟოლო - 100 გ
  • მოცხარი - 100 გ
  • ჟელატინი - 40 გ
  • წყალი - 400 მლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

250 მლ ჩაყარეთ 20 გ ჟელატინი, შეათბეთ, სანამ ჟელატინი არ გადნება (არ აადუღოთ) და გააცივეთ. 200 გ მარწყვი დააბლენდერეთ და დაუმატეთ გამდნარი ჟელატინი და 2 ს/კ შაქარი.

200 გ მარწყვი გაჭერით შუაზე, გაანაწილეთ ფორმის ფსკერზე, რომელშიც ჟელე უნდა გაკეთდეს. დაასხით მარწყვის პიურე და შედგით მაცივარში 3 საათით.

150 მლ წყალში ჩაყარეთ დარჩენილი ჟელატინი, შეათბეთ და გააცივეთ, ჩაუმატეთ არაჟანი. დაუმატეთ 4 ს/კ შაქარი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ დარჩენილი მარწყვი და სხვა კენკრა (რაც გაქვთ).

დაასხით არაჟნიანი მასა გაცივებულ და გამკვრივებულ მარწყვის ჟელეს და შედგით კვლავ მაცივარში რამდენიმე საათით.

ტეგები:
კენკრა არაჟანი მარწყვი ჟელე ნანახია: 4201