კიტრის მარინადის საიდუმლო რეცეპტი – "თითებს ჩაიკვნეტთ", ისეთი გემრიელია!
კიტრის მარინადის საიდუმლო რეცეპტი – "თითებს ჩაიკვნეტთ", ისეთი გემრიელია!
დრო 4წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
კიტრის ამ მარინადს საოცარი გემო აქვს, ასეთი ალბათ ჯერ არ გაგისინჯავთ.

ინგრედიენტები

  • კიტრი - 4 კგ
  • ოხრახუში 1 კონა
  • ზეთი - 200 მლ
  • ძმარი 9% - 1 ჭიქა
  • მარილი - 80 გ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • შავი პილპილი - 1/2 ს/კ
  • ნიორი - 1 თავი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
გარეცხეთ კიტრი, მოაჭეით პატარაზე ორივე მხრიდან თავები.
თუ დიდია კიტრი, გაჭერით ოთხ ნაწილად სიგრძეზე. თუ პატარა კიტრებია, - შუაზე.
მოათავსეთ კიტრი ქვაბში. დაჭერით წვრილად ოხრახუში და ჩაყარეთ კიტრთან. დაუმატეთ ერთი ჭიქა ზეთი და ერთი ჭიქა 9 %-იანი ძმარი. დაუმატეთ 80 გ მარილი (100 გრამიან ჭიქაში დატოვეთ ერთი თითის დადება).
მიღებულ მარინადს დაუმატეთ ერთი ჭიქა შაქარი და 1/2 ს/კ დაფქული შავი პილპილი.
საშუალო ზომის თავი ნიორი გაარჩიეთ და დაანაწევრეთ კბილებად, დაჭერით თითოეული კბილი თხელ ფირფიტებად და ჩაუმატეთ ქვაბში კიტრს.
გააჩერეთ 4-6 საათი. ამ დროის განმავლობაში კიტრი გამოუშვებს წვენს – სწორედ ამ წვენში დამარინადდება კიტრი.
ამ ხნის განმავლობაში პერიოდულად შეანჯღრიეთ ქვაბი.
სანამ კიტრი მარინადდება, გაასტერილეთ ლიტრანახევრიანი ქილები (4 კგ კიტრისგან 9 ქილა კონსერვი გამოგივათ).
შემდეგ აიღეთ გასტერილებული ქილები და გაავსეთ კიტრით: მოათავსეთ კიტრის ნაჭრები ვერტიკალურად. თუ ქილა კარგად არ გაივსო, ჩაალაგეთ კიტრი ჰორიზონტალურადაც.
მოასხით ქილებში ჩალაგებულ კიტრს თავისივე მარინადე, დააფარეთ თქავსახურები და გაასტერილეთ 20-25 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ ფრთხილად ამოიღეთ ქილები და მოხუფეთ.
დააყირავეთ ქილები და შეფუთეთ, სანამ კარგად არ გაცივდება.

ტეგები:
კიტრი ძმარი მწვანილი ზეთი ნანახია: 128797