გარეცხეთ ალუბალი, მოაცალეთ ყუნწები და დაასხით რამდენიმე საათით ცივი წყალი – ასე თუკი კენკრას მატლი ყავს, გარეთ გამოვა. შემდეგ გამოკურკეთ. შაქარი აურიეთ სწრაფად ხსნად ჟელატინში, დაუმატეთ ალუბალს და აურიეთ. დადგით გრილ ადგილას 12 საათით. ალუბალი წვენს გამოუშვებს. შემდეგ ქვაბით დადგით დაბალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ 3 წუთი, თან შეუჩერებლად ურიეთ. მოხადეთ ქაფი. გაანაწილეთ მურაბა მშრალ გასტერილებულ ქილებში და დაახურეთ ჰერმეტულად თავსახური. გადმოაბრუნეთ ქილები, შეფუთეთ და ასე გააჩერეთ დილამდე. ალუბლის ჟელე მზად არის.