ალუბლის ჟელესებური მურაბა – კენკრა ინახება მთელ-მთელი
ალუბლის ჟელესებური მურაბა – კენკრა ინახება მთელ-მთელი
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
საუკეთესო ალუბლის დესერტი ჩაისთვის.

ინგრედიენტები

  • ალუბალი - 1 კგ
  • შაქარი - 700 გ
  • ჟელატინი - სწრაფად ხსნადი, 2 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
გარეცხეთ ალუბალი, მოაცალეთ ყუნწები და დაასხით რამდენიმე საათით ცივი წყალი – ასე თუკი კენკრას მატლი ყავს, გარეთ გამოვა. შემდეგ გამოკურკეთ.
შაქარი აურიეთ ჟელატინში, დაუმატეთ ალუბალს და აურიეთ.
ადგით გრილ ადგილას 12 საათით.
ალუბალი წვენს გამოუშვებს. შემდეგ ქვაბით დადგით დაბალ ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ადუღეთ 3 წუთი, თან შეუჩერებლად ურიეთ.
მოხადეთ ქაფი. გაანაწილეთ მურაბა მშრალ გასტერილებულ ქილებში და დაახურეთ ჰერმეტულად თავსახური.
გადმოაბრუნეთ ქილები, შეფუთეთ და ასე გააჩერეთ დილამდე. ალუბლის ჟელე მზად არის.

ტეგები:
ალუბალი ჟელატინი კონსერვი ნანახია: 9385