ბოსტნეულის სოტე
ბოსტნეულის სოტე
დრო 60წთ
ულუფა 4
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ყაბაყი - 2-3 ცალი
  • სტაფილო - 3-4 ცალი
  • ხახვი - 2 თავი
  • ნიორი - 3 კბილი
  • ტომატ-პასტა - 1 ს.კ
  • რეჰანი - 1 კონა
  • ოხრახუში - 1 კონა
  • დაჭყლეტილი პამიდორი - 1 ჭ
  • ზეთი
  • მარილი და წიწაკა
მომზადების წესები
ზეთში მოვშუშოთ მსხვილად გახეხილი სტაფილო. შუშვის დროს ტაფას სახურავი დავახუროთ. 10 წუთში მოვხადოთ სახურავი, დავუმატოთ ნახევარრგოლებად დაჭრილი ყაბაყი და განვაგრძოთ შუშვა.

10-15 წუთში დავაყაროთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი, მარილი და წიწაკა. 10 წუთის შემდეგ ბოსტნეულს დავასხათ დაჭყლეტილ პამიდორში გახსნილი ტომატ-პასტა, წვრილად დაჭრილი მწვანილი და დაჭყლეტილი ნიორი. სოტე კიდევ 5 წუთი ვშუშოთ და გადმოვდგათ ცეცხლიდან.