მარწყვის ჟელე შამპანურით და ათქვეფილი ნაღებით
მარწყვის ჟელე შამპანურით და ათქვეფილი ნაღებით
დრო 0წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მარწყვი - 250 გ
  • ჟელატინი - 15 გ
  • 1 ლიმონის წვენი
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • შამპანური - 250 მლ
  • ათქვეფილი ნაღები - 125 მლ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გარეცხეთ მარწყვი, ფრთხილად მოაცალეთ ყუნწები, დაჭერით. გადაიტანეთ ჯამში და მოასხით ლიმონის წვენი, მოაყარეთ შაქარი და გააჩერეთ 25-30 წუთი.

დაალბეთ ჟელატინი 10 წუთი ცივ წყალში. შემდეგ გაადნეთ დაბალ ცეცხლზე, თან ურიეთ. თანდათან ჩაასხით შამპანური, ისე, რომ არ შეწყვიტოთ მორევა. როცა ჟელე გამაგრებას დაიწყებს, დაუმატეთ მომზადებული მარწყვი.

მარწყვიანი ჟელე თანაბრად გაანაწილეთ ბოკლებში და მოათავსეთ მაცივარში, რათა ბოლომდე გამაგრდეს. სუფასთან მიტანის წინ მორთეთ ათქვეფილი ნაღებით.



ტეგები:
ნაღები მარწყვი შამპანური ნანახია: 2654