მომზადების წესი:თავდაპირველად მოამზადეთ ცომი: ათქვიფეთ კვერცხი და მწიკვი მარილი, დაუმატეთ მაიონეზი და არაჟანი. ფქვილში აურიეთ სოდა და დაუმატეთ კვერცხის მასას.დაჭერით ხახვი წვრილად, მოხარშული კვერცხი – საშუალო ზომის კუბიკებად, აურიეთ ერთმანეთში, მოაყარეთ მარილი.გამოსაცხობ ლითონის ფირფიტას წაუსვით კარაქი, დაასხით ცომის ნახევარი, ზემოდან გაანაწილეთ ხახვისა და კვერცხის გულსართი. დაასხით ცომის დარჩენილი ნაწილი.აცხვეთ ღვეზელი 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. მზაობა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.