მომზადების წესი:მოაცალეთ ნიორს ზედა ფუჩეჩი. თუ გსურთ დაანაწევრეთ კბილებათ, თუ არადა, დატოვეთ მთელ-მთელი თავი.ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, მიხაკი და პილპილის მარცვლები, დადგით და აადუღეთ. როგორც კი გადმოდგავთ ცეცხლიდან, დაუმატეთ ძმარი.ლიტრანახევრიან სუფთა ქილაში ჩაალაგეთ ნივრის თავები და დაასხით მარინადი. მჭიდროდ დააფარეთ თავსახური და დადგით ცივ ადგილას. მაგრამ არა მაცივარში.2 თვეში ნივრის უგემრიელესი მწნილი მზად იქნება.