ხრაშუნა ნივრის მწნილი – დამარინადებული ცივი მეთოდით!
ხრაშუნა ნივრის მწნილი – დამარინადებული ცივი მეთოდით!
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ნიორი - 1 კგ
  • წყალი - 600 მლ
  • შაქარი - 4 ს/კ
  • მარილი - 4 ს/კ
  • შავი პილპილის მარცვლები - 7 ცალი
  • მიხაკი - 10 მარცვალი
  • ძმარი - 3 ს/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

მოაცალეთ ნიორს ზედა ფუჩეჩი. თუ გსურთ დაანაწევრეთ კბილებათ, თუ არადა, დატოვეთ მთელ-მთელი თავი.

ქვაბში ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ შაქარი, მარილი, მიხაკი და პილპილის მარცვლები, დადგით და აადუღეთ. როგორც კი გადმოდგავთ ცეცხლიდან, დაუმატეთ ძმარი.

ლიტრანახევრიან სუფთა ქილაში ჩაალაგეთ ნივრის თავები და დაასხით მარინადი.

მჭიდროდ დააფარეთ თავსახური და დადგით ცივ ადგილას. მაგრამ არა მაცივარში.

2 თვეში ნივრის უგემრიელესი მწნილი მზად იქნება.

ტეგები:
ნიორი მწნილი ნანახია: 20706