მომზადების წესი:კვერცხის გული, რძე, შაქარი, მარილი, ფქვილი და სახამებელი შეურიეთ ერთმანეთში და კარგად ათქვიფეთ. შემდეგ დაუმატეთ კვერცხის ცილა და კიდევ აურიეთ – უნდა მიიღოთ თხევადი, ოდნავ ქაფიანი მასა.შეწვით ბლინები ზეთწასმულ ტაფაზე ორივე მხრიდან და გადაიტანეთ დაფაზე, რომ გაგრილდეს.ამასობაში გააკეთეთ კრემი: ათქვიფეთ ნაღები შაქრის პუდრასთან და ვანილის შაქართან ერთად, დაუმატეთ ნაღების ყველი და კვლავ ათქვიფეთ – უნდა მიიღეოთ ძალიან სქელი კრემი.გაფცქვენით ფორთოხალი და დაჭერით წვრილად.ააწყვეთ ტორტი: დადეთ ბლინის ერთ ფენა, მოასხით ფორთოხლის წვენი, წაუსვით კრემი, დაალაგეთ დაჭრილი ფორთოხლის 1/4, დააფინეთ ბლინის შემდეგი ფენა და იგივე თანამიმდევრობით ააწყვეთ ტორტი ბოლომდე. სულ ბოლოს წაუსვით კრემი და შედგით 2-3 საათით მაცივარში. შემდეგ მოაყარაეთ გახეხილი შოკოლადი და მორთეთ ფორთოხლის ნაჭრებით.