პრასის პასტა – შეინახეთ ზამთარში კერძის შესაკმაზად
პრასის პასტა – შეინახეთ ზამთარში კერძის შესაკმაზად
დრო 5წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ზეთი - 1,5 ს/კ
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • პრასი - 500 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

კარგად გარეცხეთ პრასის ფოთლები, მოაცალეთ უხეში ადგილები. შემდეგ გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რათა მოცილდეს ზედმეტი წყალი.

როცა პრასის ფოთლები გაშრება, დაჭერით და მოათავსეთ ბლენდერში, დაუმატეთ მარილი და ზეთი და დააბლენდერეთ.

მიიღებთ ლამაზ, ზურმუხტისფერ პასტას.

გადაიტანეთ მიღებული მასა კონტეინერში და მოათავსეთ საყინულეში.

ზამთარში შეგიძლიათ დაუმატოთ სხვადასხვა კერძს, მაგალითად ხორცს, თევზს, ბოსტნეულთან ხომ უგემრიელესია. ასევე შეგილიათ, დაუმატოთ კარაქს და წაუსვათ პურზე, ძალიან მოუხდება წვნიანებს.



ტეგები:
ნიორი პრასი საკმაზი ნანახია: 7796