ხაჭოს ნაწნავები – საოჯახო რეცეპტი ბებიისგან!
+ N/A
ხაჭოს ნაწნავები – საოჯახო რეცეპტი ბებიისგან!
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ეს რეცეპტი ყველა იმ დიასახლისს მოეწონება, ვისაც საფუვრიან ცომთან მუშაობა უყვარს და რა თქმა უნდა, ყველა იმ ქალს, ვისაც დროის დეფიციტი აქვს. ნაწნავები გამოდის ფუმფულა, ჰაეროვანი და უგემრიელესი.

ინგრედიენტები

  • ხაჭო - 125 გ
  • ვანილი 1 შეკვრა
  • გამაფხვიერებელი - 3 ჩ/კ
  • რძე - 80 მლ
  • ფქვილი - 250 გ
  • შაქარი - 100 გ
  • კვერცხი 1
  • გამდნარი კარაქი - 50 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
ფქვილში აურიეთ გამაფხვიერებელი და ვანილი.
კვერცხის ცილაში გაქენით შაქარი, დაუმატეთ ხაჭო, რძე, კარაქი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.
გაყავით ცომი 6 თანაბარ ნაწილად. შემდეგ თითოეული ნაწილი 3-ად.
ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომისგან 3 20-30 სმ-იანი ცოლი და დაწენით. გადაიტანეთ პერგამენტდაფენილ ლითონის ფირფიტაზე.
ათქვიფეთ კვერცხის გული 1 ს/კ რძესთAნ ერთად და წაუსვით ნაწნავებს ფუნჯით. შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქარი, დანაყილი ნიგოზი ან თხილი, ან ქუნჯუთი... გემოვნების მიხედვით.
გააჩერეთ ფუნთუშები 15-20 წუთი, შემდეგ კი შედგით 180-200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 20 წუთი.

ტეგები:
ცომი ფუნთუშა საფუარი ნანახია: 2930