მომზადების წესი:ფქვილში აურიეთ გამაფხვიერებელი და ვანილი.კვერცხის ცილაში გაქენით შაქარი, დაუმატეთ ხაჭო, რძე, კარაქი და კარგად აურიეთ. დაუმატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი.გაყავით ცომი 6 თანაბარ ნაწილად. შემდეგ თითოეული ნაწილი 3-ად.ფქვილმოყრილ ზედაპირზე გააბრტყელეთ ცომისგან 3 20-30 სმ-იანი ცოლი და დაწენით. გადაიტანეთ პერგამენტდაფენილ ლითონის ფირფიტაზე.ათქვიფეთ კვერცხის გული 1 ს/კ რძესთAნ ერთად და წაუსვით ნაწნავებს ფუნჯით. შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქარი, დანაყილი ნიგოზი ან თხილი, ან ქუნჯუთი... გემოვნების მიხედვით.გააჩერეთ ფუნთუშები 15-20 წუთი, შემდეგ კი შედგით 180-200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და აცხვეთ 20 წუთი.