ბარურიკი - უგემრიელესი სომხური ფახლავა
ბარურიკი - უგემრიელესი სომხური ფახლავა
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი
ბარურიკი - ეს ნაციონალური სომხური დესერტი ძალიან გავს ყველასათვის ცნობილ ფახლავას. ნაზი ფხვიერი ცომი, ნიგვზითა და დარიჩნით გაჯერებული გულსართი - მართლაც უგემრიელეს ტკბილეულს ქმნის!

ინგრედიენტები

  • ცომი:
  • ფქვილი - 1 ჭიქა
  • კარაქი - 100 გ
  • კვერცხი 1
  • წყალი - 3 ს/კ
  • მწიკვი მარილი
  • გულსართისთვის:
  • შაქარი - 1/2 ჭიქა
  • დაჭრილი ნიგოზი - 1 ჭიქა
  • ნიგოზი - გატარებული ან დაბლენდერებული, 20 გ
  • დარიჩინი - 1 ჩ/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
ფქვილის, კვერცხი, მარილის, წყლისა და კარაქისგან მოზილეთ რბილი, ელასტიკური ცომი. გააჩერეთ 15-20 წუთი ცელოფანგადაფარებული.
ცალკე ჯამში ერთმანეთში აურიეთ ნიგოზი, კარაი, შაქარი და დარიჩინი.
გააბრტყელეთ ცომი თხელ ფირფიტად, გადაიტანეთ მასზე გულსართი და თანაბრად გაანაწილეთ.
დაახვიეთ ცომი რულეტივით, შემდეგ კი ლოკოკინასავით და მოათავსეთ ცხიმწასმულ ფორმაზე.
აცხვეთ 180 გრადუსზე 15-25 წუთი. მზა ბარურიკს მოაყარეთ შაქრის პუდრა და გემრიელად მიირთვით.

ტეგები:
ცომი დარიჩინი ნიგოზი ნანახია: 4862