არაჟნის და ალუბლის ტორტი ცხობის გარეშე
არაჟნის და ალუბლის ტორტი ცხობის გარეშე
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ალუბალი, უკურკო - 600 გ
  • კრეკერები - (არა მარილიანი), 400 გ
  • შაქარი - 1 ჭიქა
  • არაჟანი - ცხიმიანი, 500 მლ
  • ჟელატინი - 25 გ
  • ვანილის შაქარი - 0,5 ჩ/კ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
ჟელატინი დაალბეთ ანადუღარ თბილ წყალში 20 წუთით. როცა ჟელატინი გაფუვდება. შემდეგ დადგით ჟელატინი წყლის აბაზანაზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, თან შეუჩერებლად ურიეთ.
ჯამში ათქვიფეთ არაჟანი ვანილთან და შაქართან ერთად, ჩაასხით წვრილ ნაკადად ჟელატინის მასა და კარგად ათქვიფეთ.
დიდ ჯამში, ან ტორტის ფორმაში ჩაყარეთ კრეკერები და ალუბალი, აურიეთ და დაასხით არაჟნის კრემი. კიდევ კარგად აურიეთ.
ჩატკეპნეთ მასა ხელით ძლიერად, დაადეთ ტორტს თეფში და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.
გამოიღეთ ტორტი მაცივრიდან, ამოაბრუნეთ. იმისათვის, რომ ტორტი ადვილად გადმოვარდეს ფორმიდან, შეგიძლიათ რამდენიმე წუთით ჩადოთ ფორმა ცხელ წყალში.
მოაყარეთ მზა ტორტს კაკაო ან გახეხილი შოკოლადი.


ტეგები:
არაჟანი ალუბალი კრეკერები ნანახია: 4825