კენკრის ღვეზელი - სეზონის გემრიელი და მსუბუქი დესერტი
კენკრის ღვეზელი - სეზონის გემრიელი და მსუბუქი დესერტი
დრო 2წთ
ულუფა 6
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • რძე - 250 მლ
  • რაფინირებული ზეთი - 125 მლ
  • შაქარი - 3-4 ს/კ
  • მარილი 1/4 ჩკ
  • კვერცხი 1
  • ფქვილი - 500 გ
  • მშრალი საფუარი - 15 გ
  • კენკრის ჯემი - 100 გ
  • კენკრა - ცოცხალი, 1 ჭიქა
  • კვერცხის გული - 1 ცალი, წასასმელად
მომზადების წესები
მომზადება:
ფქვილი, მარილი, შაქარი და საფუარი ავურიოთ, დავასხათ თბილი რძე. დავუმატოთ კვერცხი და ზეთი. მოვზილოთ ცომი, გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ ასაფუებლად.
ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ, ჩავდოთ ფორმაში, წავუსვათ ჯემი და დავაყაროთ კენკრა. დანარჩენი ცომი დავყოთ მცირე გუნდებად. გავაკეთოთ თხელი, წვრილი ზოლები და ზემოდან დავწნათ, გვერდები კი კარგად შევუკრათ. ღვეზელს წავუსვათ კვერცხის გული და გამოვაცხოთ 170-180 გრადუსზე 30 წუთით, სანამ გაოქროსფერდება.

ჟურნალი "გემრიელი" (მაისის ნომერი)
ტეგები:
ღვეზელი ცომი კენკრა ნანახია: 2939