მომზადება:ფქვილი, მარილი, შაქარი და საფუარი ავურიოთ, დავასხათ თბილი რძე. დავუმატოთ კვერცხი და ზეთი. მოვზილოთ ცომი, გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ ასაფუებლად.ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ, ჩავდოთ ფორმაში, წავუსვათ ჯემი და დავაყაროთ კენკრა. დანარჩენი ცომი დავყოთ მცირე გუნდებად. გავაკეთოთ თხელი, წვრილი ზოლები და ზემოდან დავწნათ, გვერდები კი კარგად შევუკრათ. ღვეზელს წავუსვათ კვერცხის გული და გამოვაცხოთ 170-180 გრადუსზე 30 წუთით, სანამ გაოქროსფერდება.ჟურნალი "გემრიელი" (მაისის ნომერი)