ჟოლო საბაიონის კრემში... ისევე ლამაზად ჟღერს, როგორიც გემო აქვს!
ჟოლო საბაიონის კრემში... ისევე ლამაზად ჟღერს, როგორიც გემო აქვს!
დრო 5წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ჟოლო - 750-800 გ
  • კვერცხის გული - 6 ცალი
  • შაქარი - 80 გ
  • ფქვილი - 1/2 ჩ/კ
  • თეთრი მშრალი ღვინო - 4 ს/კ
  • ფორთოხლის წვენი, ახალგამოწურული - 4 ს/კ
  • ნაღები - 300 მლ
  • ჟოლოს ბრენდი - 2 ს/კ
  • კარაქი - წასასმელად
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

საბაიონის კრემისთვის კვერცხი, ფქვილი, 4 ს/კ ცივი წყალი, ღვინო და ფორთოხლის წვენი აურიეთ ერთმანეთში ცეცხლგამძლე ჭურჭელში.

დადგით ჯამი წყლის აბაზანაზე და თქვიფეთ მასა ხელის ზამბარით ან ელექტრო მიქსერით, სანამ ერთგვაროვანი და წელვადი მასა არ გახდება.

გადმოდგით ჯამი წყლის აბაზანიდან და გააგრილეთ 20 წუთი. დაუმატეთ ჟოლოს ბრენდი.
წაუსვით კარაქი კერამიკულ ან მინის ფორმას (რომელიც ცეცხლს უძლებს). ჩაალაგეთ ჟოლო.

ათქვიფეთ ცივი ნაღები მკვრივი, ჰაეროვანი მასის მიღებამდე. შეურიეთ გაცივებულ საბაიონს და მიღებული მასა დაასხით ჟოლოს.

შედგით ფორმა ძლიერად გახურებულ გრილში 3-4 წუთი, როგორც კი ზემოდან მოიბრაწება, გამორთეთ და მიიტანეთ ცხელ-ცხელი სუფრასთან.
რჩევა:
თუ არ გაქვთ შინ ჟოლოს ბრენდი, გამოიყენეთ კონიაკი, ან რომი.

ტეგები:
ნაღები ჟოლო ნანახია: 2464