მომზადების წესი:კალმახი გავასუფთავოთ, მოვაყაროთ მარილი და შევწვათ ტაფაზე ორივე მხრიდან, ანშეგვიძლია ფოლგაში გავახვიოთ და ღუმელში გამოვაცხოთ. კარტოფილი გავჭრათ საშუალოზომის ნაჭრებად და მოვხარშოთ მარილწყალში. ოდნავ როცა დააკლდება ხარშვა, გადავწუროთ და შევაგრილოთ. ბაზილიკი, გახეხილი პარმეზანი, ნიორი და ზეითუნის ზეთი ბლენდერში ავთქვიფოთ და შევაზავოთ მარილით. მზა სოუსი მოვახსათ მოხარშულ კარტოფილს და თევზს.ჟურნალი "გემრიელი" (მაისის ნომერი)