ნამცხვარი "ოპიუმი" ბეზეთი და კრემით
ნამცხვარი "ოპიუმი" ბეზეთი და კრემით
დრო 1წთ
ულუფა 8
სირთულე რთული
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცომი:
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • შაქარი - 150 გ
  • დარბილებული კარაქი - 150 გ
  • ფქვილი - 250 გ
  • არაჟანი - 3 ს/კ
  • გამაფხვიერებელი
  • ვანილი
  • კრემი:
  • რძე - 500 მლ
  • კვერცხის გული - 4 ცალი
  • შაქარი - 200 გ
  • სიმინდის სახამებელი - 50 გ
  • ვანილი
  • ბეზე:
  • კვერცხის ცილა - 7 ცალი
  • შაქარი - 400 გ
  • ლიმონის წვენი - 1 ჩ/კ
  • ბეზე ზემოდან დასადებად:
  • კვერცხის ცილა - 2 ცილა
  • შაქარი - 100 გ
  • შინდის ან ალუბლის ჯემი
მომზადების წესები
მომზადება
ცომი
კარაქი და შაქარი ვთქვიფოთ გათეთრებამდე დავუმატოთ კვერცხი, არაჟანი, ვანილი, გამაფხვიერებელი და ფქვილი. ცომი გავაბრტყელოთ ფრთხილად, ცოტა ფქვილის დამატებით და გადავიტანოთ საცხობ ფორმაზე. ცილით, შაქრითა და ლიმონის წვენით ავთქვიფოთ ბეზეს მასა, გადავანაწილოთ ცომზე და შევდგათ ღულმელში გამოსაცხობად 170 გრადუსზე 20-25 წთ. გამომცხავრი ბისკვიტი გავჭრათ შუაზე.
კრემი:
კვერცხის გულები და შაქარი ავთქვიფოთ. დავუმატოთ სახამებელი და ვანილი და ნელნელა
გავხსნათ მდუღარე რძეში. ადუღებიდან 2 წუთში კრემი მზადაა. დავუმატოთ ვანილი და გავაცივოთ. ცივი კრემი ავთქვიფოთ მიქსერით და გადავუსვათ თხელ ფენად ბეზეზე. ზედ მოვასხათ ჯემი, ისევ დავფაროთ კრემით და დავადოთ ბისკვიტის მეორე ფენა. ასევე გავიმეოროთ მეორე ფენაზე ზემოდან. ანუ კრემი და ჯემი. ბოლოს დავადოთ გამომცხვარი
ბეზე და მოვაყაროთ შაქრის პუდრი.
ტეგები:
კრემი ბისკვიტი ბეზე ნანახია: 44130