მომზადება:ფარშს შეურიეთ გატარებული ან წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაუმატეთ მარილი და პილპილი, გააკეთეთ ფრიკადელები, ამოავლეთ ფქვილში და შეაგდეთ მაცივარში ნახევარი საათით.მოხარშეთ კარგად გარეცხილი ბრინჯი, დაუმატეთ კურკუმა, მარილი და მოხარშეთ ნახევრად. არ გადახარშოთ.მოამზადეთ ცომი. ძალიან ცხელ წყალს შეურიეთ ზეთი და ჩაყარეთ მარილშერეული ფქვილი კოვზით, სანამ ცოტა არ გაგრილდება. შემდეგ მოზილეთ ცომით.გააჩერეთ ცომი ნახევარი საათი. შემდეგ გააბრტყელეთ თხლად, წაუსვით კარაქი და გაჭერით 8 სეგმენტად.სქელძირიან ქვაბს წაუსვით კარგად კარაქი და ჩაალაგეთ გაბრტყელებული ცომის სეგმენდტები მიჯრით.ბაზრი დანით ამოჭერით ფსკერი. და დაალაგეთ ფსკერზე ლორის ნაჭრები.შეწვით ფრიკადელები ბლომად ზეთში და დაუმატეთ მსხვილად დაჭრილი ხახვი და სტაფილო. ხრაკეთ 5-7 წუთი მაღალ ცეცხლზე. მოხარშული ბრინჯის 2/3 გაანაწილეთ ქვაბში, ლორის ზემოდან და ცომის კიდეებზე.ქვაბის ცენდში მოათავსეთ ფრიკადელები ბოსტნეულით, ზეთს, რომელშიც შეწვით, ნუ მიაყოლებთ. დაფარეთ ფრილადელები ბრინჯით და ახლა კი მოასხით ის ზეთი, რომელშიც შეწვით ფრიკადელები და ბოსტნეული. ზემოდან დაადეთ კარაქის რადენიმე ნაჭერი.დააფარეთ ცომის ნაჭრები, რომელიც ფსკერიდან ამოჭერით, წაუსვით ბლომად კარაქი.დააფარეთ ქვაბს თავსახური და შედგით 200 გრადუსზე გახურებულ თუმელში დაახლოებით 20 წუთი. შემდეგ ახადეთ ქვაბს თავსახური და გააჩერეთ ღუმელში კიდევ 20-30 წუთი. ცომი უნდა გამოვიდეს დაბრაწული და ხრაშუნა. გააჩერეთ მზა ფლავი 10 წუთი, შემდეგ გადმოაბრუნეთ ქვაბი თეფშზე და მიიტანეთ სუფრასთან.