მომზადება:გაალღვეთ ცომი ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ სხვა ინგრედიენტებს მოამზადებთ. სამუშაო მაგიდაზე მოაყარეთ ფქვილი და გააბრტყელეთ ცომი თხლად.გაადნეთ კარაქი და წაუსვით ცომს. მოაყარეთ საფანელი და გატარებული ნიგოზი ისე, რომ კიდეებთან 1 სმ დატოვოთ.გადაუღვარეთ გამოკურკულ ალუბალს ზედმეტი წვენი, დაუმატეთ ერთი კოვზი სიმინდის სახამებელი და აურიეთ.გაანაწილეთ ალუბალი ცომზე და მოაყართ შაქარი. დაახვიეთ ცომი რულეტად, რაც შეიძლება მჭიდროდ.გადაიტანეთ რულეთი ღუმელის ფირფიტაზე, რომელზეც წინასწარ პერგამენტს დააფენთ. ჩაჩხვლიტეთ ჩანგლით, წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი. აცხვეთ 200 გრადუსზე 15 წუთი, სანამ ზედაპირი არ მოიბრაწება. გამომცხვარ შტრუდელს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.