ვაშლის ფუნთუშები – ნაზი, ფხვიერი ცომი და მომჟაო-მოტკბო გულსართი
ვაშლის ფუნთუშები – ნაზი, ფხვიერი ცომი და მომჟაო-მოტკბო გულსართი
დრო 20წთ
ულუფა 0
სირთულე მარტივი
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ფქვილი - 500 გ
  • არაჟანი - 100 გ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • კარაქი - 200 გ
  • შაქარი - 150 გ
  • კვერცხის გული - 1 ცალი
  • გამაფხვიერებელი - 10 გ
  • ვანილი
  • ვაშლი - 5 ცალი
მომზადების წესები
მომზადება:
ვანილი აურიეთ 130 გ შაქარში, დაუმატეთ კვერცხი, არაჟანი, გამაფხვიერებელი და გაცრილი ფქვილი. გაადნეთ კარაქი და დაუმატეთ მასას. მოზილეთ ცომი, გაახვიეთ ცელოფანში და შედგით მაცივარში 30 წუთი.
ამასობაში გაფცქვენით ვაშლი, გაჭერით შუაზე და ამოაცალეთ გულები.
გააკათეთ ცომისგან ძეხვი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. თითოეული გააბრტყელეთ, შუაში ჩაუდეთ ვაშლის ნაჭერი, მოაყარეთ შაქარი და მოუკარით თავი.
დაალაგეთ ფუნთუშები ღუმელის ფირფიტაზე და წაუსვით ათქვფეილი კვერცხის გული.
აცხვეთ 20 წუთი 190 გრადუსზე.
გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ვაშლი ცომი ფუნთუშები ნანახია: 8170