ამ ზაფხულის #1 ნამცხვარი – ღვეზელი ფხვიერი ცომით, ჟოლოთი და მოცხარით!
ამ ზაფხულის #1 ნამცხვარი – ღვეზელი ფხვიერი ცომით, ჟოლოთი და მოცხარით!
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ცომი:
  • ფქვილი - 280 გ
  • კარაქი - ცივი, 180 გ
  • კვერცხი 1
  • გამაფხვიერებელი - 1 ჩ/კ
  • შაქარი - 100 გ
  • მწიკვი მარილი
  • მოსასხმელი:
  • ხაჭო - 100 გ
  • არაჟანი - 300 გ
  • კვერცხი 1
  • შაქარი - 100 გ
  • ვანილის შაქარი - 1 შეკვრა (10 გ)
  • ფქვილი - 2 ს/კ
  • გულსართისთვის:
  • შავი მოცხარი - 250 გ
  • ჟოლო - 150 გ
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გახეხეთ კარაქი სახეხზე, დაუმატეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი და მარილი.

ყველაფერი კარგად აურიეთ ხელით, რომ მიიღოთ ხრეშისებური მასა. დაუმატეთ კვერცხი და კვლავ აურაიეთ, მოზილეთ ცომი. დააგუნდავეთ. გაანაწილეთ ცომი ფორმაზე, ამოუწიეთ კიდეები. დაჩხვლიტეთ ცომი ჩანგლით და შედგით მაცივარში 30 წუთი.

მოსასხმელისთვის: ხაჭო და კვერცხი კარგად დააბლენდერეთ, დაუმატეთ შაქარი და ვანილის შაქარი. დაუმატეთ არაჟანი და კარგად აურიეთ. ჩაყარეთ ფქვილი და ურიეთ, სანამ ერთგვაროვან მასას არ მიიღებთ.

გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, აგანაწილეთ მასზე კენკრა და მოასხით ხაჭოსა და არაჟნის მასა.

შედგით ნამცხვარი 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 45-50 წუთით. შემდეგ გააცივეთ ფორმაშივე.

ტეგები:
ფხვიერი ცომი მოცხარი ჟოლო ნანახია: 3164