პომიდვრისა და ხახვის კონსერვი მწვადისთვის
პომიდვრისა და ხახვის კონსერვი მწვადისთვის
დრო 45წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ასე შენახული პომიდორი საუკეთესო გარნირია მწვადისთვის, ხოლო წვენი საუკეთსო მარინადია ხორცისთვის ან შეწვისას მოსასხმელად – ის არბილებს და საოცარ გემოს ანიჭებს შემწვარ ხორცს.

ინგრედიენტები

  • პომიდორი - მოზრდილი, 15 ცალი
  • ხახვი - 15 თავი
  • ნიორი - 2-3 თავი
  • 1 ლიტრი მარინადისთვის:
  • ზეთი - 1 ს/კ
  • ძმარი - 2 ს/კ
  • შაქარი - 2 ს/კ
  • მარილი - 2 ს/კ
  • ასპირინი კონსერვებისთვის - 1/2 აბი
  • დაფნის ფოთოლი - 2 ცალი
  • შავი პილპილის მარცვლები - 5-6 ცალი
  • მიხაკი - 3-4 ცალი
მომზადების წესები
მომზადება:
ამ ინგრედიენტებით გამოდის 4,5-5 ლ.
გარეცხეთ ბოსტნეული, გაფცქვენით და მსხვილად დაჭერით.
სუფთა, გასტერილებულ ქილებში მჭიდროთ ჩაალაგეთ ბოსტნეული მონაცვლეობით:
პომიდვრის ფენა
ნივრის ფენა
ხახვის ფენა
ასე აავსეთ ქილები.
შემდეგ მოხარშეთ მარინადი და ცხელ-ცხელი მოასხით პომიდორს. შედგით ქილებით 10 წუთით მიკროტალღურ ღუმელში ან ადუღებულ წყლიან ქვაბში. ჰერმეტულად მოხუფეთ და გააცივეთ.
შეგიძლიათ გამოიყენოთ მეორე დღიდანვე და ასევე შეინახოთ ზამთრისთვის.

ტეგები:
ნიორი ხახვი კონსერვი პომიდორი ნანახია: 18626