ხორციანი ღვეზელები ხრაშუნა, დაბრაწული კანით და საოცრად წვნიანი გულსართით...
ხორციანი ღვეზელები ხრაშუნა, დაბრაწული კანით და საოცრად წვნიანი გულსართით...
დრო 30წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი
ეს ღვეზელები ცივიც კი ფაფუკი და გემრიელია. დაბრაწული, ოქროსფერი ცომი, წვნიანი და უგემრიელესი ხორცის გულსართი – მეტი რა არის საჭირო გემრიელი ღვეზელისთვის?!

ინგრედიენტები

  • ცომისთვის:
  • ფქვილი - 650 გ
  • კარაქი - 250 გ
  • წყალი - 200 მლ
  • მარილი - 0,5 ჩ/კ
  • შაქარი - 0,5 ს/კ
  • ძმარი - 1 ს/კ
  • კვერცხი - 3 ცალი
  • გულსართისთვის:
  • ცხვრის ან საქონლის რბილი ხორცი - 600 გ
  • ხახვი - 2 თავი
  • კარაქი ან ერბო - 100 გ
  • მარილი და პილპილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
გაცერით ფქვილი ჯამში. ცივი კარაქი წვრილად დაკეპეთ დანით და ხელით ასრისეთ ფქვილში.
დაუმატეთ 2 კვერცხი, მარილი, შაქარი და წყალი ძმრით. მოზილეთ ცომი.
უნდა მიიღოთ ელასტიკური ცომი, რომელიც ხელებზე არ მიგეკრობათ.
გაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში 1 საათი.
მნიშვნელოვანია, რომ გულსართისთვის ხორცი კი არ უნდა გაატაროთ, არამედ ძალიან წ ვრილად დაჭრათ. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, ცხიმი, მარილი და პილპილი და აურიეთ.
გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, მოაჭერით პატარა ნაწილი და დააგუნდავეთ. გააბრტყელეთ თხლად და დადეთ ცომის ერთ მხარეს 1 ს/კ გულსართი, გადააფარეთ ცომის მეორე ნაწილი და შეაწებეთ კიდეები ვარენიკის მსგავსად. წაუსვით კვერცხის გული და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.

ტეგები:
ღვეზელი ცომი ხორცი ნანახია: 21752