მომზადების წესი:გაცერით ფქვილი ჯამში. ცივი კარაქი წვრილად დაკეპეთ დანით და ხელით ასრისეთ ფქვილში.დაუმატეთ 2 კვერცხი, მარილი, შაქარი და წყალი ძმრით. მოზილეთ ცომი.უნდა მიიღოთ ელასტიკური ცომი, რომელიც ხელებზე არ მიგეკრობათ.გაახვიეთ საკვების შესაფუთ ცელოფანში და მოათავსეთ მაცივარში 1 საათი.მნიშვნელოვანია, რომ გულსართისთვის ხორცი კი არ უნდა გაატაროთ, არამედ ძალიან წ ვრილად დაჭრათ. დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, ცხიმი, მარილი და პილპილი და აურიეთ.გამოიღეთ ცომი მაცივრიდან, მოაჭერით პატარა ნაწილი და დააგუნდავეთ. გააბრტყელეთ თხლად და დადეთ ცომის ერთ მხარეს 1 ს/კ გულსართი, გადააფარეთ ცომის მეორე ნაწილი და შეაწებეთ კიდეები ვარენიკის მსგავსად. წაუსვით კვერცხის გული და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში.