ფრანგული კიში სოკოთი – უგემრიელესი ღვეზელი ფენოვანი ცომისგან
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • მზა ფენოვანი ცომი - 500 გ
  • გახეხილი ყველი, მაგარი სახეობის - 150 გ
  • ქამა სოკო - 400 გ
  • ხახვი - 1 თავი
  • რძე - 0,5 ჭიქა
  • კვერცხი - 2 ცალი
  • 2 ც პომიდორი
  • სასურველი მწვანილი
  • მარილი და პილპილი - გემოვნებით
  • ზეთი ან კარაქი - შესაწვავად
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

გააბრტყელეთ მზა ფენოვანი ცომი და მოათავსეთ გამოსაცხობ ფორმაზე, დაუტოვეთ მაღალი კიდეები.

დაჩხვლიტეთ ჩანგლით და მოაყარეთ 50 გ გახეხილი ყველი. შედგით 10 წუთი 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელთი.

გულსართისთვის: დაჭერით ხახვი და სოკო, მოხრაკეთ კარაქში ან ზეთში. დაჭერით მწვანილი წვრილად, პომიდორი კუბიკებად და დაალაგეთ ყველაფერი თანამიმდევრობით ღვეზელზე.

ცალკე ჯამში ათავიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ რძე და დარჩენილი ყველი, მოაყარეთ მარილი და პილპილი. მოასხით მიღებული მასა ღვეზელს და შედგით კვლავ ღუმელში (ახლა უკვე 180 გრადუსზე), 30 წუთით.

გემრიელად მიირთვით!