ტრადიციული აზერბაიჯანული კერძი "ხინგალი"
ტრადიციული აზერბაიჯანული კერძი "ხინგალი"
დრო 1წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ქათამი 1.5-2 კგ
  • ხინკლის ცომი - 500 გ
  • ხახვი - 4 ცალი
  • კარაქი - 150 გ
  • ნატურალური იოგურტი - 200 მლ
  • ნიორი - 1 კბილი
  • კურკუმა - 1 ჩ/კ
  • მარილი
მომზადების წესები
მომზადების წესი:

ქათამს დაასხით 3 ლიტრი ცივი წყალი და დადგით მოსახარშად. კარგად არ მოხარშოთ.

მოამზადეთ მარტივი პელმენის ცომი, გააბრტყელეთ თხლად და დაჭერით ოთხუთხედებად.

დაჭერით ხახვი ნახავრწრეებად და გადაიტანეთ ცივ ტაფაზე.

აანთეთ გაზი და დაუმატეთ ზეთი. ასე ხახვი თანაბრად მოიხრაკება და უფრო არომატული იქნება. დაუმატეთ კურკუმა.

დაჭერით ქათამი და დაუმატეთ ხახვს ტაფაში. ხრაკეთ 15 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ მოხარშეთ დაჭრილი ცომი მარილწყალში.

იოგურტს შეურიეთ დაჭრილი ნიორი და დაუმატეთ მარილი.

ახლა კი ააწყვეთ ხინგალი: გაშლილ ლანგარზე გადაიტანეთ მოხარშული ცომი, ზემოდან დაადეთ ხახვში ჩახრაკული ხორცი და მოასხით იოგურტის სოუსი.

გემრიელად მიირთვით!

ტეგები:
ქათმის ხორცი მოხარშული ცომი ნანახია: 4920