ხაჭოს ტორტი მოცხარით ცხობის გარეშე
ხაჭოს ტორტი მოცხარით ცხობის გარეშე
დრო 15წთ
ულუფა 0
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ხაჭო - 200 გ
  • ფხვიერი ნამცხვარი ("პეჩენია") - 150-200 გ
  • კარაქი - 100 გ
  • არაჟანი - 100 გ
  • მაღალპროცენტიანი ნაღები - 100 გ
  • შაქარი 1 ჭიქა
  • მოცხარი - 150-200 გ
  • ჟელატინი - 1 შეკვრა
მომზადების წესები
მომზადების წესი:
ბლენდერით დააქუცმაცეთ ფხვიერი ნამცხვარი, შეურიეთ გამდნარი კარაქი და გადაიტანეთ პერგამენტდაფენილ ფორმაში. კარგად ჩატკეპნეთ და შედგით მაცივარში.
უმჯობესია თუ ფორმა დასაშლელი იქნება.
ხაჭო ათქვიფეთ არაჟანთან და შაქართან ერთად.
გაფუებული ჟელატინი (1 ს/კ დაასხით 1 ჭიქა წყალი და გააჩერეთ 15-20 წუთი) ჩაასხით გაზზე შემთბარ ნაღებში.
დაუმატეთ ხაჭოს ნაღებისა და ჟელატინის მასა და დაბლენრედებული მოცხარი. ყველაფერი ერთად კარგად ათქვიფეთ.
მოასხით ფხვიერ ნამცხვარს და შედგით მთელი ღამით მაცივარში.