ხორცისა და ბოსტნეულის ასორტი გრილზე
ხორცისა და ბოსტნეულის ასორტი გრილზე
დრო 4წთ
ულუფა 4
სირთულე საშუალო
შეინახე რეცეპტი

ინგრედიენტები

  • ლიმონის წვენი - 4 ს/კ
  • წითელი ღვინის ძმარი - 2 ს/კ
  • ცივი გამოხდის ზეითუნის ზეთი - 100 მლ
  • დიჟონის მდოგვი - 2 ს/კ
  • მარილი და პილპილი
  • ყაბაყი (ან ცუკინი) - 2 ცალი
  • კარტოფილი - 200-300 გ
  • სტაფილო - 5-6 ცალი
  • ტკბილი წიწაკა - 3 ცალი
  • ნიორი - 1 თავი
  • ბადრიჯანი - 1 ცალი
  • ჩერი პომიდორი - 6-7 ცალი
  • ხორცის ასორტი - (ქათმის, ღორის, საქონლის, ბატკნის) 800 გ
მომზადების წესები
მომზადება
მარინადისთვის ავურიოთ ღვინო, ძმარი, მდოგვი, ზეთი, მარილი და პილპილი. ბადრიჯანი
დავჭრათ გრძელ ნაჭრებად, ცუკინი – მრგვლად. წიწაკებს ამოვაცალოთ თესლი და ერთ მხარეს ჩავჭრათ. ხორცის ნაჭრები დავჭრათ ულუფებად. მომზადებული მარინადი დაჭრილ ხორცსა და ბოსტნეულს მოვასხათ და 2-3 საათით მაცივარში დავდგათ. ბოსტნეული შევწვათ გრილზე და თან ვასხათ მარინადი. ხორცი შეგვიძლია შევწვათ გრილზე ან ღუმელში. შემწვარი ხორცი სუფრაზე ბოსტნეულთან ერთად მივიტანოთ.

ჟურნალი "გემრიელი" (მაისის ნომერი)